Η Εταιρεία μας arrow H Ανακύκλωση Μετάλλων
H Ανακύκλωση Μετάλλων

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ:  Τα ανακυκλώσιμα μέταλλα (χαλκός ,ορείχαλκος , αλουμίνιο, ζάμακ, ψευδάργυρος  , μόλυβδος , ανοξείδωτο , σίδηρος , λευκές συσκευές )  -ΔΕΝ- είναι σκουπίδια…είναι πρώτη ύλη για αυτό και η διαλογή τους είναι διπλή προστασία για το περιβάλλον και για την οικονομία γιατί επανέρχονται στην αρχική τους μορφή .

  • Ποια είναι η έννοια της ανακύκλωσης:

Με την ανακύκλωση έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ξανά & ξανά με την πάροδο πολλών χρόνων, διάφορα άχρηστα αντικείμενα τα οποία θεωρούμε «άχρηστα» και καταλήγουν στα σκουπίδια, με μοναδικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Συνεπώς, θα πρέπει να ενισχύσουμε από τώρα και συνεχώς , τη διαδικασία της ανακύκλωσης , διότι τα θετικά στοιχεία της είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά πέρα του ότι αποτελούν  χρήσιμα υλικά  για την καθημερινότητα μας (καθώς δε χάνουν την αξία τους)  , και μπορεί να αποδειχθούν και ιδιαίτερα επικερδής για όσους ασχολούνται με αυτή + την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομία της χώρας μας. 

  • Ανακύκλωση και Οικονομία:

Εκτός από τη μεγάλη οικολογική της αξία , η ανακύκλωση συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση , καθώς εξοικονομούμε πρώτες ύλες με χαμηλές τιμές διότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε παλιές & νέες θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες και συμβάλλουμε στην προστασία της εθνικής μας οικονομίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: Λιώνοντας τα μέταλλα στην Ελλάδα συμβάλουμε στην αύξηση του Α.Ε.Π και πουλώντας τα ανακυκλώσιμα μέταλλα έστω και ένα κιλό , ενισχύουμε τον Εθνικό μας πλούτο.

Γι αυτό λοιπόν μην σπαταλάμε τα μέταλλα , συμμετοχή όλων μας στην διαλογή τους !

Η εξαγωγή τους σε ξένες χώρες ζημιώνει την Ελλάδα.

  • Ποια μέταλλα χρησιμοποιούμε:

     Σιδηρούχα μέταλλα:
1) Σίδηρος …(οικιακά είδη , λευκές συσκευές…)
2) Ανοξείδωτο…(οικιακά είδη…)
3) Μαντέμι… (μηχανές αυτοκινήτων , πλοίων …)                                                                                                                                           

    Μη σιδηρούχα μέταλλα:
1) Μπρούτζος (παλαιά υδραυλικά , ψυκτικά ...)
2) Χαλκός (παλαιά υδραυλικά , ηλεκτρολογικά , χαλκός , ψυκτικά , λευκές συσκευές...)
3) Αλουμίνιο (προφίλ αλουμίνο-κατασκευαστών – λιθογραφικό 
offset τυπογραφείων , μηχανές αυτοκινήτων ...)
4) Ζάμακ (από την βιομηχανία , λευκές συσκευές…)
5) Μόλυβδος (παλαιά υδραυλικά , φύλλα από μονώσεις...)

  • Στάδια ανακύκλωσης:

i) Προσεκτικά στάδια διαλογής ( ξένες ύλες, σίδηρο, πλαστικά ) 

iiΤοποθέτηση σε ξεχωριστά κέντρα συλλογής ανά μέταλλο

iii) Σε ξεχωριστό φούρνο ανά μέταλλο , το λιώνουμε , το καθαρίζουμε ( Με ειδικά συλλιπάσματα ανά μέταλλο, βγάζουμε από μέσα ξένες ύλες όπως άνθρακα – λάδι – αέρια –
ασβέστιο κ.λ.π.) , το ελέγχουμε στο χημείο μας και το εμπλουτίζουμε με τα στοιχεία ή τα ποσοστά βασικών μετάλλων που του λείπουν.

iv) Το μέταλλο στο τελικό του στάδιο είναι πια σε μορφή ράβδων , συσκευάζεται ανά κιλά παραγγελίας για άμεση παράδοση σε εργοστάσια-βιομηχανίες παραγωγής φωτιστικών , πόμολων , είδη λαϊκής τέχνης , τουριστικά . κ.ο.κ.

v) Από τις Βιομηχανίες-Εργοστάσια το αντικείμενο έχει πάρει μορφή και μεταφέρεται στα εμπορικά καταστήματα έως ότου πωληθεί στον καταναλωτή.